La Gare - Laren

Hoogste punt

7 oktober 2022

Hoogste punt

Op vrijdag 7 oktober 2022 was het dan zover! Het hoogste punt van het prachtige luxueuze appartementencomplex ´La Gare´ in Laren werd bereikt.    Wethouder Jan van Midden opende deze feestelijke middag in het bijzijn van de toekomstige bewoners, Friso Woudstra (architect), ontwikkelaar Lakenvelder Investment Group (LIG), WBC Bouwgroep en de beide betrokken makelaars Kappelle Makelaars en Art of Living by Marquiette Makelaars.

Wethouder Jan van Midden: “La Gare is een plek met geschiedenis. De Larense ondernemer Jan Hamdorf pleitte er in 1880 voor om een tramwegverbinding naar zijn dorp te realiseren. Dit zou zeker meer kunstenaars en toeristen naar zijn dorp trekken. In 1906 werd dan ook nabij deze plek, waar in het verleden het stationshotel gevestigd was, het station in gebruik genomen. Op deze route reed de Gooise tram - ook wel bekend als ´de Gooise Moordenaar´ - van en naar Amsterdam. Op deze plek verrijst nu dit mooie historiserende pand”.

Ontwikkelaar Ingmar Dirkse van den Heuvel (Lakenvelder Investment Group):
“Wij zijn er trots op dat wij deze mooie toevoeging, aan de ingangsweg van het mooie dorp Laren hebben kunnen realiseren. Het pand, dat 12 appartementen telt met een onderliggende parkeergarage (naar een ontwerp van Friso Woudstra), draagt in het ontwerp en afwerking de bijzondere historie van de locatie met zich mee. Het gebouw is volledig aangepast aan de huidige eisen van duurzaamheid en laag energieverbruik. Wij zijn ervan overtuigd dat de bewoners er jarenlang met veel plezier zullen wonen”.

Onder het genot van een glas champagne konden de bewoners meedoen aan een pub quiz, om hun kennis te testen over de historie van Laren en hun nieuwe woning. Aansluitend gingen de bewoners voor het eerst naar hun appartement, waar zij – heel speciaal – een gesigneerde nokvorst (hoogste dakpan) mochten leggen op het dak van ´La Gare´.

Terug naar het overzicht