La Gare - Laren

LUXE EN DUURZAAM

La Gare wordt gerealiseerd op basis van de laatste en meest moderne (state-of-the-art) ontwikkelingen voor wat betreft gebruiksgemak, duurzaamheid, efficiency en duurzame, hoogwaardige materialen. Een aantal onderdelen hiervan lichten wij graag toe.

Parkeren

In de onder het complex gelegen kelder bevindt zich de overdekte parkeergarage met 22 parkeerplaatsen. Deze bereikt u via de beveiligde entree aan de Stationsweg, voorzien van een zogenaamd “speed gate”-toegang en camerabeveiliging met key-card systeem. Voor de bewoners zijn er 18 privé-parkeerplaatsen beschikbaar en 4 plaatsen voor bezoekers. Alle parkeerplaatsen voor bewoners zijn voorbereid voor een laadunit ten behoeve van elektrische auto’s. Deze zijn direct geschakeld op de individuele meterkast in de woningen.

Technisch hoogstaand

Uw appartement in La Gare is standaard uitgerust met een basis domotica-installatie. Dit is het slimme hart van uw woning dat u thuis vanaf de bank én buitenshuis kunt aansturen via een app. Uiteraard is het ook mogelijk deze installatie via het bedieningspaneel te bedienen. Ook de elektrische installatie, verwarming en koeling worden hier op aangesloten. Daarmee is uw appartement optimaal voorbereid om aan al uw verdere toekomstige, slimme woonwensen te voldoen.

De entree van het gebouw, van de parkeergarage en toegang tot de verdiepingen vanuit de garage zijn voorzien van een installatie met smart-keys in combinatie met een luxe videofoon, de algemene ruimtes zijn voorzien van automatische deursloten. Alle appartementen zijn voorbereid op een bekabelde glasvezel internetaansluiting tot in de verblijfruimten.

Keuken & Sanitair

Wij vinden dat u zelf het beste de keuze kunt maken voor de inrichting en afwerking van uw keuken en badkamers.  Daarom wordt La Gare volledig voorbereid met aansluitingen voor een luxueuze keuken en dito sanitair in de appartementen. Aan de hand van uw specifieke wensen zijn deze uit te voeren in de kwaliteit en het type dat u voor ogen staat. In de koopsom zijn ruime stelposten opgenomen die u in staat stellen om uw keuzes in uw appartement te realiseren. Samen met uw (of naar uw keuze, de onze) interieurarchitect/-specialist bepaalt u de inrichting en uitvoering van deze ruimten, compleet voorzien van de afwerking zoals u dat wenst. Hetzelfde geldt voor de indeling en de afwerkingsmaterialen van het door u gekozen appartement. Graag stellen wij onze interieurarchitect alsmede onze kopers-begeleider aan u ter beschikking om hierover te spreken. Zij kunnen u ook informeren over de door ons (facultatief) ingeschakelde leveranciers waar u de materialen van uw keuze kunt vinden.

Sanitair Keuken

Duurzaamheid

Watervoerend pakket | La GareOp het dak zijn 83 zonnepanelen voorgeïnstalleerd, waarvan de stroom gebruikt wordt voor de collectieve WKO, waarmee alle bewoners profiteren van een lagere energierekening.  

Verwarmen, koelen en warm water

De appartementen van La Gare Laren worden verwarmd door een warmtepomp met vloerverwarming. Er is dus geen cv-ketel en er zijn geen radiatoren. Een warmtepomp gebruikt duurzame energie uit de lucht, bodem of water voor het verwarmen van een woning en warm tapwater bereiding, in de zomer kan met de installatie gekoeld worden.

Bij La Gare is gekozen voor een Brine/water warmtepomp (WKO) waarbij energie wordt gehaald uit de bodem. De bodem heeft een constante temperatuur van ongeveer 10 graden celcius. In de bodem rondom het gebouw zijn 12 boringen gedaan van ongeveer 150 meter diepte, met een totaal vermogen van 95 kilowatt. In ieder boorgat wordt een verticale warmte/bodemwisselaar geplaatst die gevuld wordt met een waterglycol mengsel. Glycol is een antivries die ervoor zorgt dat het water niet kan bevriezen. Door het waterglycol mengsel door de wisselaar te laten stromen wordt warmte aan de bodem en het grondwater onttrokken en afgegeven aan de warmtepomp. Een brine/water warmtepomp kan ook passief koelen. Dit is een groot voordeel in de zomer omdat een woning dan gekoeld kan worden met minimaal elektriciteitsverbruik. 

Hiermee is er geen gasrekening; het energieverbruik voor de WKO is laag en wordt verder verminderd door de zonnepanelen zodat bewoners een bescheiden energierekening kennen en realiseren gezamenlijk een significant lagere CO2-uitstoot.

Isolatie

De appartementen worden voorzien van hoogwaardige dubbele beglazing, voorzien van Wiener Sprossen ter plaatse van de roeden. Deze beglazing is voorzien van een efficiënte zon- en warmte werende coating, met tussen de glaslagen een speciale gasvulling waarmee een isolatie en geluidsdemping wordt gerealiseerd.
Ook voldoen de muren, het dak en de vloeren uiteraard in ruime mate aan de isolatiewaarden voor de vereiste minimale Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC).

Isolatie

Ventilatie

Uw appartement worden geventileerd via WTW-unit (warmte-terugwinunit). Dit is een ventilatiesysteem dat de warmte van de afgevoerde warme lucht uit de woning gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. De koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door de zogenoemde luchtfilter en warmtewisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De afgevoerde warme lucht uit de woning staat namelijk warmte af aan de toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven van elkaar gescheiden.

Groen

La Gare wordt rondom voorzien van een zeer fraaie aangelegde tuin, voorzien van prachtig ingerichte borders en groene afscheiding naar de straatzijde. Deze gemeenschappelijke en afgesloten tuin, grenzend aan het hertenkamp, biedt toegang aan de bewoners en hun bezoekers. Hier kunt u elkaar ontmoeten en genieten van het buitenleven. Het dak van de bergingen in het verlengde van de parkeerinrit wordt voorzien van een groene sedum-beplanting die mee kleurt met het jaargetijde, zodat deze optisch onderdeel uitmaakt van de groenvoorzieningen.